Vätterns pärla

Dagbok

Lördag 15 oktober

Nu är hösten här!

Nu har här städats och plockats undan, korv och mackor har inmundigats, nu är det höst och vi får alla vänta på ljuset! De flesta båtar är uppe ur vattnet, vi tänker som vanligt; vad fort sommaren går!

Lördag 20 augusti

Nu har vi haft vår årliga kräftskiva!

Som vanligt lika trevligt i goda vänners lag. De röda djuren avnöts, pajer åts, kylda drycker svaldes... Som vanligt med andra ord!

Med andra ord en riktigt lyckat skiva!

Lördag 16/4 2011

Lördagen den 16 april klockan 10 var det åter dags. Vi samlades ett glatt gäng, dryga 20-talet. Fick arbetsuppgifter av P-O och sedan var det full fart på olika arbetslag.

I köket kokades det korv och kaffe. Alla tog en liten paus för att låta sig väl smaka. Att en kokt med bröd kan smaka så bra! Sjön suger säger man ju.

På eftermiddagen var det dags för årsmöte, där gjorde vi slut på P-O:s goda mackor, mötet var bra. Ett aktuellt ämne togs upp och mötet röstade fram ett beslut som var enhälligt.

Lördag 2 oktober

Hej på er!

Nu har vi haft vår höststädning, det var inte så mycket att "stå" i just nu. Det är mer att plocka undan och förbereda inför vintern.
Upplysningsvis så finns fortfarande högtryckstvätten kvar i ladan, det är fortfarande båtar kvar i sjön. Det leder också till att alla bommar som skulle upp, fortfarande ligger i.

Vi får nu njuta av en skön höst och vinter, längta efter vår o sommar o sjösättning!

Tack för det gångna året!

Hälsar Inger, sekreterare i Bryggföreningen.

Tisdag 28 september

I skrivande stund är det den 28 september och höstvindarna viner utanför fönstret. Det är riktigt ruggigt därute, hur kund hösten komma så himla fort?

Åter en gång så står man inför faktum; sommaren är slut och båtsäsongen med den!

Vi får samla oss för en sista insats, nu till helgen då vi har vår obligatoriska höststäddag. Vi hade planerat att ha en gemensam fest på lördagkvällen, men den kommer att "frysa" inne
.

Lördag 14 augusti

KRÄFTSKIVA !!

Lördagen den 14 augusti var det dags för den årliga kräftskivan, en skiva som kommer att minnas länge! Inte minst tack vare det helt underbara vädret! När satt vi ute sist??

Det är många år sedan, det var en helt underbar kväll. Sol, blå himmel som färgades allt rödare ju längre kvällen led. Även vi kräftätare fick väl en allt rödare färg i ansiktet, vad det nu kan bero på??

Uppslutningen på årets skiva var stor, det känns verkligen bra att träffas under så avslappade former. Stämningenn var hög, kräftor, pajer o ostar smordes med god aptit. Skönsång hördes långt ut över nejden och vattnet, med andra ord en kräftskiva som den ska vara!

Det här får vi leva på under den långa, mörka o kalla årstiden!

Midsommarafton fredag 25/6-2010

Midsommar kom med lite regn på morgonen. Sen kom solen😀 och den bestämde sig för att vara kvar hela dagen! Vilken tur vi alla hade! Oavsett om vi var nere i hamnen eller ute på någon kobbe, eller kanske kvar i stan...

Midsommarstången kläddes, Gugge o son David spelade o sjöng, vi andra vi dansade allt vad vi hade! Det börjar allt bli allt värre att hoppa små grodorna! Härligt var det i alla fall!
Tack ni som kom o förgyllde vår dag!

Tisdag 22 juni

Hej alla båtvänner!

Nu får vi hjälpas åt och hålla våra tummar, hoppas att Midsommarvädret blir som denna dag. Helt underbart ute!
Vi har haft lite panik här med vårt nya partytält. Bring som körde ut kollit ringde mig förra veckan o undrade om vi saknade ett kolli. Snacka om att bli nervös! Nu visar det sig ändå att allt är som det ska vara... Pust o stön! Alltid är det något!
Har idag inköpt ett par cd-skivor med sommarmusik, kan vara bra med lite "förstärkning" till vår egen kör.... Har dessutom tryckt upp ett nytt sånghäfte med sommarsånger.
Väl mött till Midsommar!
Önskar er sekreterare.

Valborgsmässoafton 30/4-2010

Valborgsmässoafton firades som vanligt, med korvgrillning och trevligt umgänge!

Korven gick åt som smör i solsken, tur var väl det för vädret var lite varierat...
Vi sjöng in våren och Martin höll ett  mycket uppskattat vårtal.

Nu längtar vi alla efter värmen så båtsäsongen kan komma igång ordentligt!

Nästa aktivitet blir Midsommarafton 25 juni.
Väl mött då!

Tills dess, ha en bra vår och försommar!

Senaste kommentarer

24.04 | 15:21

Om Råbocken Elgen. Det finns många berättelser om henne på internet. ...

04.03 | 13:38

Ring och tala med PO Persson som äger hamnen. Finns inga särskild...

28.02 | 22:46

Går det lägga till för gästande båtar i hamnen. Var finns mer info? Bok om "Sve...

24.07 | 14:45

All information om båtplatser får du via P-O Persson, hamnens ägare. Ha...